Солскяер с отчайваща статистика в Шампионската лига

Медиите в Англия прогнозират уволнението му

Спорт
14:15 - 15 Септември 2021
1098
Солскяер с отчайваща статистика в Шампионската лига

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер може да стане жертва на слабото представяне на отбора в Шампионската лига, прогнозират част от медиите на Острова.

Вчера "червените дяволи" допуснаха обрат и загуба в гостуването си на Йънг Бойс в първия двубой от груповата фаза на най-престижната надпревара.

Да, 20-кратният шампион на Англия остана с човек по-малко още в 35-ата минута, но въпреки това представянето на отбора през второто полувреме стана обект на много критични коментари в Англия. По-притеснителното за Солскяер е, че тези резултати в Шампионската лига се превръщат в тенденция.

Това бе седмо поражение на Манчестър Юнайтед в турнира в едва 11 мача, в които Солскяер е водил "червените дяволи" в надпреварата. Тези седем поражения представляват цели 13% от всички загуби на Юнайтед в Шампионската лига. Те възлизат общо на 54.

През сезон 2018/19 Манчестър Юнайтед загуби два пъти от Барселона и веднъж от Пари Сен Жермен в ШЛ. През миналата кампания "червените дяволи" също допуснаха три поражения в груповата фаза – от Истанбул ББ, отново от ПСЖ и от РБ Лайпциг.

Още една статистика онагледява посредственото представяне на Юнайтед във вчерашния двубой в ШЛ. Тимът на Солскяер отправи едва два удара в целия мач, като вторият от тях бе в 25-ата минута. И двата бяха дело на Кристиано Роналдо.

Откакто Opta води статистика за мачовете в Шампионската лига, от 2003/04, отборът никога не е отправял толкова малко удари в своите 138 мача от началото на този период до вчера.