СОЛУН Е ПРЕВЗЕТ: Левски отстрани могъщия ПАОК

Гръцкият гранд завърши мача с 9 души

Футбол
22:19 - 28 Юли 2022
7934
СОЛУН Е ПРЕВЗЕТ: Левски отстрани могъщия ПАОК

ПАОК и Левски извъртяха 1:1 в среща реванш от втория предварителен кръг на Лигата на Конференциите. Първият двубой в София завърши 2:0 в полза на българския тим, което означава, че съседите с годишен бюджет от близо 50 милиона лева отпадат за сметка на тима от Подуяне.

В 12-ата минута Бари получи извеждащ пас зад гърба на централните бранители, но при овладяването на топката се забави и Ингасон го застигна. Въпреко това таранът на "сините" се пребори със своя опонент и подаде към намиращия се на празна врата Уелтон, който прати топката в мрежата. Попадението обаче не бе зачетено заради фал на Бари.

Само четири минути по-късно Бари изведе Уелтон сам срещу вратаря, но головата атака на българския тим бе спряна с много спорна засада.

Така се стигна до 25-ата минута, в която Левски откри резултата. Лирацис върна слабо към своя вратар, Роналдо се ориентира брилянтно в ситуацията, пресече подаването, излъга Котарски и вкара в празната врата за 0:1.

ПАОК създаде единственото си положение за първата част в 45-ата минута. Нарей засече центриране от левия фланг, а ударът му излезе в аут и гърците завършиха полувремето без точен шут в очертанията на българската врата.

Домакините извадиха късмет да изравнят. Кръстев задържа топката в половината на "сините", която му бе отнета от Бисесвар. Последва извеждащ пас към Дантас, който останал очи в очи с Михайлов изравни - 1:1 в 56-ата минута.

В 65-ата минута Котарски улови удар на Миланов от фал. В 72-ата минута домакините останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Дъглас Аугусто. В 80-ата минута ПАОК остана с девет души на терена. Виейриня фаулира устремилия се напред в топката Петрис и беше декориран в жълто. Португалският ветеран обаче започна да спори със съдията и получи второ официално предупрежение. 

Снимки: LAP.bg