Соня Йончева само с един концерт в София

Вторият концерт ще е през август във Варна

Култура
13:13 - 22 Март 2023
1144
Соня Йончева само с един концерт в София

Оперната звезда Соня Йончева ще има само един концерт в София в навечерието на Великден - на 12 април в зала „България“, на който ще представи бароков репертоар. Второто шоу се отлага за лятото, защото спешен ангажимент съкращава престоя й в родината, съобщиха от екипа й.

Сумите за закупените билетите за втората дата –15 април се възстановяват по следните начини:

- закупените онлайн билети се възстановяват по банковата карта, от която е направено плащането;

- закупените на каса билети се възстановяват САМО на касата, на която е направено плащането, като се възстановява сумата на целия паричен превод;

Соня Йончева ще спази обещанието да изнесе още един концерт за българските си почитатели. Тя се връща в родината на 31 август.

На сцената на Летния театър във Варна световноизвестното сопрано ще изнесе Оперна гала с арии от популярни опери като „Травиата“, „Норма“ и „Тоска“.

Спектакълът е продуциран от Държавна опера – Варна и е с участието на Валентина Куцарова , мецосопран, Милен Бойков, тенор, Пламен Димитров, баритон и басът Ивайло Джуров. Диригент е Кръстин Настев, а режисьор Сребрина Соколова.

Билети за концерта вече се продават на касите на Варненската опера, Фестивалния и конгресен център и в сайта на Eventim.

„Щастлива съм, че ще бъда част от тази Оперна гала с талантливи български колеги. Благодаря за поканата на директора на операта г-жа Даниела Димова, която ме покани да гостувам във Варна. Радвам се , че първата ми книга, озаглавена „Петнадесет огледала“ ще има премиера първо в България и то точно преди Великден, на концерта в София“, споделя Йончева.

Звездата ще има автограф сесия след концерта в зала „България“, където ще разпише на почитатели новия си албум „Куртизанката“, издаден от личния й лейбъл  SY11 PRODUCTIONS, и книгата, посветена на любимите й оперни героини „Петнадесет огледала“.

Среща с почитатели и представяне на диска и книгата ще има и след концерта в Летния театър във Варна на 31 август.