SOS: 13-годишният Калоян има спешна нужда от помощ, за да пребори рака!

У нас
20:13 - 05 Април 2020
3705
SOS: 13-годишният Калоян има спешна нужда от помощ, за да пребори рака!

13-годишно дете от Белене има нужда от спешна помощ. Момчето е с тежко онкозаболяване. Майката, която е военнослужещ, не може да плати сама
скъпоструващото лечение, за да даде шанс на детето си  да живее.

Преди пет години лекарите поставят тежката диагноза "остеосарком" на Калоян. Първоначално туморът засяга едната ръка.

„Изпратиха ни в Германия, защото в Горна баня казаха, че само може да ампутират ръката, нямаше никакъв шанс да спасят ръчичката. Благодарна съм на онколози, че
ни изпратиха в Германия, защото ръчичката е добре, оперирахме белите дробове, защото имаше метастази“, каза пред btv Красимира Георгиева, майка на Калоян.

След пет години борба и кратки ремисии, туморът отново се завръща – този път на лицето му, силните химиотерапии вземат детската усмивка.

„Това е някакъв ад, ад е, защото ти обясняваш и даваш кураж, и казваш - спокойно ще мине, всичко ще бъде наред, и въпросът е, като ти зададат кога, всеки път казваш кога", допълни Красимира Георгиева.

Химиотерапиите вече не действат, лекарите виждат надежда в нов вид лечение,
което не се поема от Здравната каса. Химиотерапиите вече не действат, лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което не се поема от Здравната каса.


„Имунотерапия, която по принцип е създадена за друг вид тумор, но има публикувани данни, че тя действа и при остеосарком, тази имунотерапия е на доста експериментален стадий на проучване още“, обясни доц. Мария Спасова, завеждащ Детска онкохематология към УМБАЛ "Св. Георги" гр. Пловдив.

За да се върне детската усмивка на Калоян, са необходими близо 1 милион лева.

„Вярвам в добрите хора и вярвам, че ще успеем, ще има добри хора и ще ми помогнат“, каза Красимира Георгиева.

А Калоян иска само едно - да е здрав, за да може да играе с приятелите си.

Всеки, който иска да помогне и да дари средства, за да се върне усмивката на Калоян, може да го направи ТУК или на следната сметка:


Титуляр: Калоян Йорданов Йорданов
IBAN BG91STSA93000026707499
BIC STSABGSF
Банка ДСК - ЕАД