Созопол и Айтос изненадаха децата за 1 юни

Новини
15:11 - 01 Юни 2024
5074
Созопол и Айтос изненадаха децата за 1 юни

На весел празник с много изненади, забавления и лакомства се радваха децата на Созопол днес на 1 юни. Веселбата беше организирана от Община Созопол. Лично кметът Тихомир Янакиев поздрави най-малките, най-сладките и най-щастливите жители на общината.

„Скъпи малчугани, днес е вашият ден. Искрено се надявам, че всяка една минута от него ще бъде наситена с много положителни емоции. Ние, вашите родители, ще ви слушаме, поне днес. Пожелавам ви да запазите детското в себе си, дори когато пораснете! Честит празник!“, каза той.

Янакиев раздаде сладолед на всички малчугани.

Децата рисуваха на асфалта и написаха своите послания там – Честит първи юни! Здравей, лято!, Усмихни се!

Пет малки певици си спечелиха награди за изпълнение на любимите им песни. Всички получиха и книжки за рисуване с пясък.

Голям интерес предизвика фокусникът Божидар, който забавлява децата с интересни илюзии.

За музикалните желания – най-обичаните детски песнички и настроението на празника, се погрижи Тодор Петров.

Децата получиха и още много забавления – скачане на батут и бънджи, подарък от приятелите – „Дорис 9“ ЕООД, „Тия и Бела 23“ ЕООД и книжки с рисунки от „Афекс 2012“ ЕООД.

Община Айтос също направи голям подарък за децата навръх празника има 1 юни. От днес те ще могат да играят и забавляват в две чисто нови площадки, които се намират в Емировския квартал. Точно в 9.30 ч. беше ритуалът за откриването на съоженията, а лентата прерязаха кметът Васил Едрев и 2-годишният Йоан.

Много млади семейства доведоха децата си на площадките. Кметът Васил Едрев поздрави децата и благодари на възрастните за търпението през месеците, в които се реализираше общинския проект за цялостното благоустрояване на Емировския квартал. Пари за детски площадки в проекта не бяха предвидени, но Община Айтос ги изгради със собствени средства.

Веднага след официалната част децата малчуганите буквално превзеха новите си придобивки, а след това получиха и много лакомства, балони, забавления и игри.