Спас Гърневски в истерия: Върви метеж с фелдфебела Радев

Политика
12:02 - 21 Юли 2020
2329
Спас Гърневски в истерия: Върви метеж с фелдфебела Радев

Гласувах против (мота на недоверие, б.ред.), защото в България е в ход безпрецедентен опит за метеж от 3 групи хора. Това заяви от парламентарната трибуна изпадналият в истерия Спас Гърневски от ГЕРБ, след гласуването на вота на недоверие, който за пореден път не мина.

„Първите са от самоизяждащата се българска социалистическа партия. Тя се опитва да спаси от възмездие създаденото от нея в криминалния преход мафиотска-олигарфия. За лице на уличния пуч бе изведен най-големият провал на БСП в политиката фелдфебел Румен Радев.

Няма друго определение на държавник, застанал на страната на бегълци от правосъдието срещу българската прокуратура, която търси възмездие. До дясното му рамо инсталираха водачата на безродната червена глутница Нинова, която от виден приватизатор днес вече се е превъплатила в ролята на Мизийската Света Богородица", каза още Гърневски. По думите му уволнената от собствения си премиер за корупция по цял ден крещи под път и над път "Долу корумпираните".

„Във втората група попадат както отхвърлени от обществото политически маргинали, така и ултраси.   "Третата група са едни видимо интелигентни хора, които се разграничиха от първите две групи. Те застанаха между самозабравилите се анархисти и български полицаи“, каза още той.

„Позволявам си на последните да дам съвет – апелирайте вашите представи за по-добър живот и конкретните им измерения и ги подложете на обсъждане“, каза Гърневски. Петият вот на недоверие не мина, след като 124 народни представители гласуваха против, 102 "за", а 11 с "въздържал се".