Спаси София: Какви са тези пейко-кошчета на „Графа“ ?

Това ли ни струва по 10 000 лева бройката, възмущават се от гражданското движение

Актуални новини
19:16 - 02 Май 2019
2456
Спаси София: Какви са тези пейко-кошчета на „Графа“?

Това недоразумение представлява една от многото нови "пейко-кошчета" поставени на пл. Славейков. Визията и количеството им отново се различават от официалната визуализация на проекта, качена в страницата на НАГ. Това написаха днес от „Спаси София“ в прифила си в социалните мрежи под снимак новите пейки, които са поставени на емблематичната улица в центъра на столицата.

Гражданните се възмущават от външния вид на новите съоръжения за сядане и питат с недоумение: Това ли ни струва по над 10 000 лв. бройката? С кошче в средата, точно до главите на седящите?

Според тях новите пейки на ул. „Граф Игнатиев“ е поредното нещо, което мнозина столичани оприличават на надгробни плочи поради масивната си структура. Според гражданското движение е много странно, че някой е успял да измисли подобно решение за столичаната улица.

В изявлението си от „Спаси София“ твърдят, че ремонтът на „Графа“ все повече се превръща в „невероятна и смайваща поредица от безумия и неспираща демонстрация на пълна липса на естетика“.

„Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova отново се скри и отказва да коментира както цените, така и визуалните качества на поредните гробове по Графа“, гневно се обръщат гражданите към кмета на София. Според тях подобни действия на са кметски и „бягането от отговорност“ не води до нищо добро за софиянци.

Оценката на гражданската организация е, че ремонтът на Графа все повече се превръща в невероятна и смайваща поредица от безумия и неспираща демонстрация на пълна липса на естетика.

Имахте 4 години за подготовка и 25 млн. лв., но вие отново се провалихте. Очаквано, след като напълнихте общината с послушни "експерти", които не знаят какво правят. Изчерпахте се, пишат от "Спаси София" с хаштаг: "#СпасиСофия #ГафИгнатиев #ГробищеЗаПолитици".