Спасиха кученца от китайски готвачи

Свят
19:19 - 01 Декември 2020
5432
Спасиха кученца от китайски готвачи

Активисти спасиха 79 кученца от умъртвяване с цел продажба на месото им в Китай, информира "Фокус". Групата кучета, които щяха да бъдат убити и разпродадени за храна в Китай, бяха спасени, след като американска благотворителна организация ги събра и ги отведе в Ню Йорк, където за тях ще се грижат приемни семейства. Животинките бяха прехвърлени директно от Пекин до летище JFK със самолет на Air China.  
 
Асоциацията е основана през 2016 г. и е спасила стотици кучета през последните четири години, подчертава медията. Основателят й, 56-годишният Джеф Бери, който управлява приют в Китай с екипа си, заяви, че това е найголемият трансфер на домашни любимци до момента.
 
„Тези кучета са моите герои, както и техните приемни родители, които ги чакат от една година. Случващото се в Китай е неприемливо. Бити до смърт, убити, в чиния - така изглеждат кучетата в Китай. Това трябва да бъде спряно и мисля, че сме на прав път“, увери Бери.
 
Уточнява се, че членове на асоциацията са се саморазправили с незаконни контрабандисти и са ги заплашили с издаване на властите в Пекин. Под страх от солените глоби, надвишаващи приходите от кучешкото месо, контрабандистите са се съгласили да предадат кученцата на активистите.