Спасители бият тревога: Морето се обърна, дебне опасно течение

Новини
19:26 - 07 Август 2022
6443
Спасители бият тревога: Морето се обърна, дебне опасно течение

Плажът на Бургас бе пълен през уикенда. Летовници се наслаждаваха на слънцето и морето, като флагът в събота бе зелен, а в неделя червен - за повишено внимание. Тогава морето се “обърна” само в рамките на час, появи се мелтем и опасно водно течение, съобщиха морски спасители. Според тях морето вече се променя, след празника Преображение Господне, който бе в събота.

Засега няма нарушители, които не се подчиняват на морските стражи. Спасителите предупреждават, че до сряда морето ще е особено опасно и има опасност от подводни течения.

Днес в Несебър БЧК награди четирима спасители - старши спасителя Владимир Запрянов и спасителите Борислав Байчев, Димитър Николов и Станимира Атанасова. Първите трима спасиха от удавяне трима души на Южния плаж в Несебър на 28 юли.

Станимира, с още хора, се е хвърлила да спасява три деца на Северния плаж в Бургас. В акцията е участвал Огнян Матов, републикански шампион по водна топка, който бил със семейството си на Бургаския плаж. “Беше страшно, но спасихме децата и майките”, каза Матов.