Спецакция на СДВР спря наркосделка в район "Витоша"

Иззетое е огромно количество дрога

Новини
11:29 - 24 Февруари 2024
2775
Спецакция на СДВР спря наркосделка в район "Витоша"

Спецоперация на служители от сектор "Наркотици" към СДВР завърши със задържане на големи количества наркотици след наркосделка в столичния район "Витоша" на 22 февруари.

Полицейска акция в района на столичния булевард "Симеоновско шосе" доведе до ареста на двама мъже, следван от претърсване на жилището на единия от тях. В резултат на претърсването е открита наркооранжерия с 63 саксии с растения, оборудване за отглеждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Процесуално-следствени действия са проведени и в подземен гараж, ползван от 40-годишния мъж, откъдето са иззети множество пликове, съдържащи тревиста маса и различни по цвят и вид прахообразни вещества, както и сумата от 560 000 лева. Според експертната справка, иззетите количества включват 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA и почти килограм кокаин.

Първоначално двамата мъже са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа, като е образувано досъдебно производство по чл. 354 А от Наказателния кодекс. Единият от тях, 24-годишният клиент, е освободен след изтичане на мярката. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура, 40-годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.