Спецакция в Бургас: Арестуваха седем души в нарколаборатория

Общество
17:49 - 14 Май 2021
2294
Спецакция в Бургас: Арестуваха седем души в нарколаборатория

Седем души са арестувани за 24 часа при специализирана полицейска акция в Бургас. Операцията е във връзка с отглеждане на коноп.

Криминалисти са ударили специално оборудвано за целта помещение, разположено в промишлената зона, заключена между бургаски улици „Одрин” и „Цар Калоян”.

При извършеното претърсване на помещението - с обща площ около 40 квадрата, от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР-Бургас са намерени - 92 конопени растения, подготвени за изсушаване, 94 саксии, в които са отглеждани конопените растения, влагоабсорбатор, вентилатори, термометри, близо десет неонови лампи, специални филтри за неутрализиране на отделяната от растенията спец5фична миризма, пликове с общо 400 грама суха зелена тревна маса (канабис), течни торове и подсилватели за почва, съобщава Флагман.бг.

Иззети са още мобилни апарати, ползвани от задържаните, преносими компютри, електронни носители, бележки, съдържащи записки за отглеждане на конопени растения и други. Извършени са множество разпити на свидетели, огледи и претърсвания.