Спецакция в Перник след побоя над футболния треньор

Срещу 18-годишния Васил Михайлов са образувани три досъдебни производства

Общество
14:08 - 15 Юни 2022
3583
Спецакция в Перник след побоя над футболния треньор

След случая на побой над футболен треньор в Перник Румен Андонов в града беше извършена специализирана полицейска операция.

В операцията участват служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, ОДМВР-Перник и ГДНП.

„Целта на засиленото полицейско присъствие е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на областния град, както и гарантиране на сигурността на жителите“, съобщиха от МВР.

От полицията уточняват, че за случая с побоя над Андонов, в Първо РУ на заподозрения 18-годишен младеж са образувани три досъдебни производства за различни провинения.

Задържан за побоя, разпитан и след това освободен е 18-годишният Васил Михайлов. Пред Би Ти Ви той отрече всички обвинения.

Въпреки повече от 23 обвинения срещу нещо няма нито една присъда. Хората си обясняват това, че баща му е прокурорът Бисер Михайлов.

Кметът на Перник Станислав Владимиров каза, че лично ще поведе протест срещу насилието в града, ако няма адекватна реакция на държавата.

„Клиповете ме потресоха, аз такава жестокост отдавна не бях виждал. Не може градът ни да се връща 25 години назад“, коментира Владимиров.