Специализирана полицейска операция в Перник

Ровят заведения, заложни къщи, автоморги, пунктове за метали

Новини
14:22 - 21 Юни 2023
1951
Специализирана полицейска операция в Перник

Нерегламентирана продажба на алкохол в заведение е установена при проведената вчера в Перник специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред, съобщиха от ОДМВР. 

Иззети са 35 литра алкохол без акцизен бандерол. 

В хода на полицейските действия са проверени 25 лица от криминалния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 6 заложни къщи, 7 автоморги, 26 питейни и увеселителни заведения и 28 търговски обекта. Издадени са 6 предупреждения по Закона за МВР. 

Започнато е досъдебно производство за използване на регистрационни табели от друго МПС и са образувани 3 бързи производства – 2 за притежаване на наркотични вещества и едно за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. 

Установен е 34-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване, във връзка с влязла в сила присъда „Лишаване от свобода“,

а четирима са задържани с полицейска заповед за до 24 часа. Проверени са 158 моторни превозни средства и 243 лица. Съставени са 8 акта, 42 фиша и са заснети множество клипове за скорост. Връчени са и електронни фишове на водачи и пътници. 

В операцията са участвали сили на криминална, икономическа и охранителна полиция при ОДМВР и представители на дирекция „Жандармерия“.