Специализирани акции в няколко града в цялата страна, има задържани (ОБНОВЕНА)

Общество
11:00 - 24 Януари 2023
2188
Специализирани акции в няколко града в цялата страна, има задържани (ОБНОВЕНА)

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда в Софийска област - в  Ботевград, Костенец, Костинброд, Сливница, Драгоман, Пирдоп, както и на територията на Бургаска област, съобщи БНР. 

Акциите са насочени срещу битовата престъпност. 

По първоначална информация в Ботевград са задържани 7 души. Съставени са и 10 акта за различни нарушения. Има и задържани, които са били обявени за национално издирване.

В специализираната операцията в Бургас участват екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална полиция", както и на Жандармерията. Мъж е задържан в дома си по подозрение, че разпространява наркотици. 

Има множество задържани, както и иззети вещи. В последните три месеца са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие, предаде БГНЕС.

Над десет адреса са претърсени в ромския квартал "Победа", съобщи комисар Марин Димитров, началник на "Охранителна полиция" и КАТ.

"Има изградени временни КПП-та, на които проверяваме лица и автомобили. Не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост", допълни комисар Димитров.