Спецов запечата д-р Енчев на 2 февруари

Новини
16:34 - 17 Февруари 2022
11461
Спецов запечата д-р Енчев на 2 февруари

Данъчните запечатват клиниката на д-р Енчев в Пловдив. Амбулаторията на пластичната клиника “Симетрия” на д-р Ангел Енчев е вписана в черните списъци на Националната агенция по приходите на подлежащите на запечатване търговски обекти.

Данъчни служители са констатирали нередности в дружеството на д-р Енчев “Симетрия-Аипсимппх” ЕООД, съобщи trafficnews. Заповедта за запечатване е връчена на 2 февруари, а обектът е запечатан три дни по-късно.

Нарушението е отстранено, а клиниката ще бъде отворена на 19 февруари. Запечатването на обект е принудителна административна мярка, която се прилага за определен срок, който не може да надвишава 30 дни, независимо от предвидените глоби или имуществени санкции. 

Според закона, на запечатване подлежат обектите, които нямат легален фискален апарат, електронна система или интегрирана автоматизирана система.

Принудителната административна мярка се прилага с мотивирана заповед на данъчните и подлежи на т.н. предварително изпълнение.  

При “запечатване” на обекта се забранява изцяло достъпът. Мярката се прилага за обекта или обектите, където са установени нарушенията, включително когато към момента на запечатване обектът или обектите се стопанисват от трето лице, ако това трето лице знае, че обектът ще бъде запечатан.

Принудителната административна мярка от НАП може да бъде снета по молба на търговеца, но само след като глобата или имуществена санкция е заплатена изцяло. При повторно нарушение не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.

А само след дни - навръх 8 март пластичният хирург ще обяснява на бъдещи свои пациенти трансджендъри как се сменя пола. Беседата съпътства скандалната изложба "Другите българки", в която мъже, смятащи се за жени, позират като модели на Владимир Димитров-Майстора.