Спецове:Бирата може да доведе до импотентност

Пивото било най-вредоносно за отделителната система

Новини
18:30 - 23 Януари 2021
872
Спецове:Бирата може да доведе до импотентност

Ако сте фен на пивото, трябва да знаете, че бирата има и вредни страни - сред всички алкохолни напитки тя има най-вредно въздействие върху пикочно-половата система. Смята се, че този продукт провокира развитието на редица заболявания - от камъни в бъбреците, до импотентност.

Що се отнася до образуването на камъни, това е спорен въпрос. Камъните се образуват поради нарушения в метаболитните процеси, водно-солевия и химичен състав на кръвта.

Вярно е, че има и фактори, които допринасят за развитието на това заболяване. Това са заболявания на костите, недостиг на витамини, консумация на големи количества пикантни, кисели, солени храни, вода с високо съдържание на соли, наличие на хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и пикочно-половата система.

Що се отнася до бирата като причина за импотентност, трябва да знаете следното: да, пенливата напитка наистина влошава качеството на ерекцията, тъй като съдържа фитоестрогени. А те са женски полови хормони и контрират работата на тестостерона.