Спецполицаи в Столипиново разпръсват орди от хора по улиците

Униформени викат подкрепление, спазването на карантината – невъзможно

Новини
12:30 - 29 Март 2020
5352
Спецполицаи в Столипиново разпръсват орди от хора по улиците

Столипиново отново се оказа в центъра на неспазването на мерките на Национални кризисен щаб за ограничаването на разпространението на COVID-19.

След дискусията преди седмица дали гетото не трябва да бъде поставено под карантина, и краткият уплах в жителите му, вчера напрежението отново ескалира. Още привечер полицаи с кучета обикаляха квартала и разпръскваха насъбралите се хора, съобщава "Трафикнюз".

Към 23:00 часа обаче е настъпил истински екшън, сигнализират живеещи в квартала. По улиците „Сокол” и „Батак” е било пълно с хора,  а полицаи постоянно се връщали да разпръскват жителите му.

Кадри от улица „Сокол” показват стълпотворението на хора и как униформените се опитват да въведат ред. Част от жителите дори тръгват  заплашително към полицейски коли. Ситуацията била неконтролируема, като се наложило спецполицаите да викат подкрепления, за да разпръснат хората.

На практика не се знае и въобще дали карантината в квартала се спазва от завърналите се от чужбина. По списък има едва 30 души от квартала, но неофициално са в пъти повече.

Така отново на дневен реди излиза въпросът дали не трябва да се въведе  първоначалната идея -да се огради квартала с КПП-та и той да бъде поставен под карантина.