Спецпрокурори разпитват рекетирания Светослав Илчовски

Общество
12:05 - 14 Май 2021
2175
Спецпрокурори разпитват рекетирания Светослав Илчовски

Специализираната прокуратура извика в петък за разпит бизнесмена Светослав Илчовски, който направи скандални разкрия пред парламентарната комисия по ревизията на действията на правителството.

Преди седмица държавното обвинение обяви, че е започнала проверка на изнесените от агробизнесмена разкрития за фиктивни сделки с фирмата "Градус"

Той изнесе твърдения за борсови манипулации с акциите на "Градус", за рекет от управляващите и други твърдения за злоупотреби. Илчовски обяви, че е видял видео с извършени извращения с бизнесмена Миню Стайков в ареста, което Стаков отрича.

В две поредни изслушвания във временната парламентарна комисия за ревизия на работата на правителствата, Илчовски направи шокиращи изявления за плащани от него подкупи от близо 1 млн. лв., за фиктивни сделки за 60-70 млн. лв., за рекет над фермери с цените за напояване, за видео с изтезания над известен бизнесмен в затвор, показвано на други предприемачи, за златото в чекмеджетата на премиера в оставка Бойко Борисов и други.

Повечето му обвинения бяха свързани със собственика на фирмата "Градус " Иван Ангелов. Той на свой ред обвини Илчовски в лъжи и се закани да го даде на прокуратурата.