Спипаха 8000 опаковки сексуални стимуланти на Дунав мост - Видин

Пратката с хапове за полова слабост е пътувала за Германия

Новини
13:40 - 20 Декември 2019
2226
Спипаха 8000 опаковки сексуални стимуланти на Дунав мост - Видин

Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" /ГД МРР/ иззеха 7950 опаковки, съдържащи общо 50 670 сашета и таблетки със сексуални стимуланти, при митническа проверка на излизащ от страната микробус в района на ГКПП Дунав мост-Видин. Това съобщават от Агенция "Митници".

В района на ГКПП Дунав мост-Видин, служители от ГД МРР отклоняват на 17 декември за щателна митническа проверка микробус с холандска регистрация, управляван от български гражданин. Шофьорът заявил, че превозва пратки на физически лица, личен багаж и козметика за Западна Европа и представил две товарителници, в които стоката не била подробно описана.

При извършената митническа проверка, служителите откриват в пратката за Германия кашони съдържащи 2970 кутии с 20 790 сашета лекарствен препарат с надпис "KAMAGRA" и 4980 блистера с 29 880 таблетки "SILDENAFIL" - и двете лекарствени средства са видове стимуланти за полова мощ.

Според информацията на БТА лекарствените препарати са иззети тъй като не са разрешени за продажба на територията на ЕС. Подобно твърдение не отговаря на истината, защото силденафил е наименованието на активната съставка на хапчето за полова слабост виагра, която се търгува в аптеките в целия ЕС след 1998 г. Камагра пък е аналог на виаграта със същата активна съставка.

Работата по случая продължава,уточняват от Агенция "Митници".