Спипаха дилър на дрога в момента на продажба

Откриха везни, амфетамини, хашиш, екстази и канабис в дома му

Актуални новини
13:41 - 29 Май 2019
2044
Спипаха дилър на дрога в момента на продажба

Служители на Трето РУ задържаха криминално проявен мъж за притежание и разпространение на наркотици. На 22 май около обяд, на бул. "Константин Величков", в хода на полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, полицаите засекли 25-годишния мъж, непосредствено след като продал на свой клиент наркотични вещества.

При последвалите проверки в дома на задържания били намерени две електронни везни, 22 розови таблетки, 31 полиетиленови пликчета - различни по големина и съдържание, тефтер със саморъчни записки за криминалната му дейност и газов пистолет с боеприпаси. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 32 грама амфетамин, 8.02 грама екстази, 1.02 грама хашиш, 1.80 грама канабис и 110 грама бяло прахообразно вещество, на което са назначени допълнителни експертизи.

По случая е образувано досъдебно производство, а двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура 25-годишният мъж е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а от НК и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.