Спипаха двама младежи след гонка

БМВ-то забърсало 6 коли

Новини
14:09 - 23 Декември 2019
1023
Спипаха двама младежи след гонка

Двама 19-годишни младежи са задържани след нощна гонка с полицията в Пловдив към 03:00 часа. Полицаи са се опитали да спрат за проверка BMW със софийска регистрация. Водачът обаче не се подчинил на стоп палката. Започнала гонка с полицията. При нея джигитът удря няколко паркирани коли и чак тогава спира.
 
От колата излизат трима младежи и побягват. Един е хванат и задържан веднага. Малко по-късно е хванат и шофьорът - 19-годишен, криминално проявен, преди 3 години осъждан за кражба. Органите на реда издирват третия младеж.
 
Водачът BMW-то, който сутринта забърса 6 автомобила в район "Тракия", е 19-годишният пловдивчанин Петър Георгиев, собственик на автомобила, информира Trafficnews. Отказал е съдействие на органите на реда.  Предстои да му бъдат взети алкохолна проба и проба за наркотици. 
 
Петър Георгиев е студент, занимава се с бокс. Бил е и футболист в Ботев Пловдив, след това е играл в отбора на Европейския колеж. Предишният му автомобил също е бил BMW, с новия си баварец се сдобил преди три дни. 
 
В хода на снемане на обясненията, другото 19-годишно момче, което първо бе задържано, твърди, че в автомобила са пътували трима. Те се запознали същата вечер в клуб "Премиер”, където купонясвали до 3 часа.
 
Компанията за злополучната нощна гонка била сериозно наквасена, когато се качила в BMW-то на излизане от клуб "Премиер", който е на 500 м от местопроизшествието. Затова и очевидци са подали сигнал на 112 и полицейски патрул, който бил в непосредствена близост до заведението се опитал да ги спре.
 
Шофьорът на висока скорост опитал да вземе завоя и се натресъл в паркираните пред жилищен блок автомобили, при което събудил доста от живущите пред комплекс "Олимпия".