Спипаха двама по време на наркосделка в Габрово

Новини
17:00 - 12 Юли 2023
1183
Спипаха двама по време на наркосделка в Габрово

Двама души са арестувани по време на наркосделка от служители на Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и колегите им от териториална дирекция на същата служба, съобщиха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово.

Задържането е станало факт след проведено разследване по повод на информация, постъпила при органите на полицията на 7 юли. Двамата са задържани в момент на сделка за 100 грама канабис, допълват от полицията.

Разследващите са извършили претърсвания на три жилища и три моторни превозни средства на територията на град Севлиево и село Енев рът. При претърсването са намерени пет килограма канабис, 40 растения от рода на конопа, както и оборудване за тяхното отглеждане. Органите са иззели пистолет „Макаров“ със заличени номера, 39 боеприпаса към него, три патрона за ловна пушка, 100 грама барут, електронна везна, вакуум машина и парични суми на стойност 3000 лева и 1000 евро, два мобилни телефона. В хода на действията са разпитани двама свидетели, посочват от пресцентъра на МВР.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Габрово е образувано досъдебно производство. От прокуратурата в Габрово съобщиха за БТА, че утре ще бъде изнесена повече информация по случая и предприетите действия.

На 11 януари при акция на ГДБОП в Севлиево беше задържан непосредствено след разпространение на наркотични вещества в дома му в Севлиево 39-годишен жител на града. По обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово 35-годишен от Габрово бе признат за виновен за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за съоръжения и материали за производство на наркотици. Присъдата е четири години и четири месеца затвор, с глоба от 10 000 лева, за това, че от март до 14 май 2022 г. без разрешително е произвел и държал наркотични вещества. През април служители на Териториална дирекция Митница Русе към Агенция „Митници“, с участието на дежурния прокурор от Районна прокуратура – Габрово, Териториално отделение – Севлиево, и на експерт технически помощник, се установи нелегална фабрика за производство на цигари.