Спипаха младеж с 10 присъди да тегли пари с чужда карта

20-годишният Християн Христов е в ареста за постоянно

Крими
15:28 - 16 Октомври 2020
1755
Спипаха младеж с 10 присъди да тегли пари с чужда карта

Младеж с 10 присъди остава в ареста по обвинение в кражба и теглене на пари от чужда банкова карта.

Окръжен съд – Варна определи първоначална мярка „задържане под стража“ на 20-годишния Християн Христов, обвиняем за кражба и ползване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Досъдебно производство е започнало на 14 октомври от Второ РУ на МВР – Варна, а ден по-късно Християн е привлечен като обвиняем, че е отнел лек автомобил и е извършил 3 тегления с намерите банкови карти на стойност 137 лева.

 Към настоящия момент, той има 10 влезли в сила присъди основно за кражби, присвоявания и съставяне на документи с невярно съдържание. Според представените данни от МВР 20 –годишното момче е наркозависимо и тъй като не работи си набавя средства чрез престъпления. Настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на присъда на Районен съд – Варна, влязла в сила на 05.12.2020 г., по която в момента търпи „пробация“.
Пред съда Християн, заяви, че е тръгнал по лош път, но иска да се прибере при семейството си и да му помага и помоли за по-лека мярка за неотклонение. Варненският окръжен съд обаче го остави в ареста.