Спипаха пиян зад волана футболната легенда Коце Джамбазов, арестуваха го

Халфът е шофирал джипа си с 1,34 промила алкохол

Общество
17:06 - 06 Октомври 2022
4067
Спипаха пиян зад волана футболната легенда Коце Джамбазов, арестуваха го

Някогашната футболна звезда на „Черноморец“, „Литекс“ и „Нефтохимик“ Костадин Джамбазов е спипан да шофира след употреба на солидно количество алкохол, съобщава Флагман.бг.

Снощи, малко след 2 часа след полунощ, легендарният халф, който бродираше по футболните терени допреди 15-ина години, е спрян за проверка от полицейски служители в района на блок 113 в бургаския жк. „Славейков".

Той е бил зад волана на джипа си - "Фолксваген Туарег".  Още в началото униформените заподозрели, че е подпийнал, защото лъхал на алкохол. Веднага е тестван с дрегер, а устройството отчело 1,34 промила, което се равнява на поне 500 грама твърд концентрат или системно пиене няколко дни наред.

Бившият футболист е отказал да даде кръвна проба, което означава, че е приел безропотно вината си. 

Той е арестуван за срок до 24 часа - за да изтрезнее в ареста, след което е освободен.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение за шофиране в нетрезво състояние. За шофиране с над 1,2 промила наказанието е от 1 до 3 години затвор, глоба до 1000 лева и отнемане на книжката за минимум година. Практиката на Районния съд в Бургас е да налага условни присъди за по 3-4 месеца с изпитателен срок от поне 2 години.

Костадин Джамбазов след приключването на активната си състезателна кариера стана спортен директор на "Нефтохимик", а в момента е треньор на "Локомотив" Бургас, който той възроди преди няколко години.