Спипаха продавачи на райски газ в детска дискотека в София

Глобите са от 800 до 1500 лева

Крими
16:40 - 17 Юни 2024
2000
Спипаха продавачи на райски газ в детска дискотека в София

При спецоперация в София е извършена проверка в детска дискотека, при която са установени множество нарушения, съобщи на брифинг комисар Мариян Горанов, зам.-началник отдел „Икономическа полиция“ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Той посочи, че част от нарушенията са продажба на райски газ на деца, предлагане на напитки с неизяснен произход, както и нарушения свързани с противопожарната безопасност. Полицията не е открила наркотици в заведението, както и не е установено да е предлаган алкохол на децата.

В акцията, проведена на 15 юни, са участвали представители на НАП, Областната дирекция за безопасност на храните, както и от Столичната регионална здравна инспекция.

Комисар Горанов посочи, че СДВР регулярно провежда подобни операции, чиято цел е да установят и пресекат престъпления, свързани с предлагане на алкохол, наркотици и райски газ на непълнолетни и малолетни, пише БТА.

Д-р Ина Балабанова, директор на дирекция „Обществено здраве“ в Столичната РЗИ, коментира, че са съставени два акта на лицата, продавачи на райски газ, при проведената акция в детската дискотека. Глобите са от 800 до 1500 лева, обясни тя.
Също така тя призова търговците на райски газ да не предлагат продукта на деца, както и родителите да говорят с
децата си.