Спипаха служител на „Лукойл България“ да краде пропан-бутан (СНИМКИ)

Общество
13:49 - 10 Октомври 2024
7763
Спипаха служител на „Лукойл България“ да краде пропан-бутан (СНИМКИ)

Двама мъже – на 49 и на 53 години, са с повдигнати обвинения и с марка „задържате под стража“ за срок от 72 часа след полицейски действия на служители от отдел „Икономическа полиция“ към Областната дирекция на Бургас.

Спецоперацията е проведена около 21 часа на 08 октомври в района на отбивка до разклона за с. Миролюбово.

Полицейските служители установили прехвърляне на гориво от специален автомобил (газовоз с бургаска регистрация и собственост на „Нефтохим транспорт“ АД) към микробус с бургаска регистрация, пригоден за съхранение и превоз на пропан-бутан.

Констатирано е извършване на длъжностно престъпление от страна на 53-годишния шофьор на специалния автомобил, транспортиращ и доставящ пропан-бутан, собственост на „Лукойл България“ ЕООД до фирмени бензиностанции. Същият присвоявал горивото от поверения му специален автомобил с цел набавяне на парични средства.

За срок до 24 часа са задържани шофьорът на специалния автомобил, 49-годишният шофьор на микробуса и неговият 61-годишен спътник. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 201 от НК.

В качеството си на обвиняеми са привлечени шофьорите на специалния автомобил и този на микробуса, като са им наложени мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.