Спипаха трима крадци, действали в столичния квартал Младост

Новини
14:31 - 30 Март 2021
2253
Спипаха трима крадци, действали в столичния квартал Младост

Трима мъже, с криминалистически регистрации са задържани непосредствено след извършена от тях кражба от жилище, съобщават във фейсбук страницата си от СДВР столична полиция.

На 22 март към 13.45 часа при спецакция за противодействие на криминалната престъпност служители на сектор „Кражби“ при СДВР засекли тримата - на 50, 37, и 26 години, докато се опитвали да се оттеглят с такси, наето в непосредствена близост до местопроизшествието. В хода на разследването било установено, че чрез отключване на секретен патронник на входна врата, мъжете проникнали в жилище в ж.к. „Младост 1“ и откраднали златни накити, пари и преносим компютър.

При последвалите процесуално – следствени действия у задържаните и на адресите им, са открити чужди вещи, множество специализирани ключарски инструменти, заготовки и технически средства, използвани при престъпната им дейност. След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура мъжете са привлечени като обвиняеми за престъпление от НК и са им наложени постоянни мерки „задържане под стража“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокуратура.