Спипаните с хероин за близо 2 млн. лв. Ремзи и Вернер обжалват присъдата си

56-годишният германец беше хванат преди 3 г. на "Капитан Андреево", а помощникът му в Хасково

Общество
11:25 - 17 Юни 2022
2026
Спипаните с хероин за близо 2 млн. лв. Ремзи и Вернер обжалват присъдата си

Осъдените в Хасково за трафик на хероин за 1 707 489 лева обжалват пред Апелативния съд в Пловдив наказанията си от общо 22 г. затвор. На първа инстанция окръжните магистрати дадоха 13 г. решетки на Ремзи Гунана  и 9 г. на Вернер Рудолф. Също така двамата бяха глобени с по 100 000 лв.

Случаят е от 19 юли 2019 г., когато на Капитан Андреево бе арестуван 56-годишният германец Рудолф. В неговия опел зафира митничарите откриха 18.972 кг хероин, скрит в кухинитe на автомобила. 

Три дни по-късно БОП арестува в Хасково 42-годишния гастарбайтер Гунана. Турчинът и немецът били заедно в южната ни съседка при товареното на дрогата, но после Ремзи заминал по-рано за Германия.

Любопитното е, че официално Ремзи се води работник на Вернер, който е служител в германските железници, но имал и заведение в Щутгарт. Там при него сервитьор бил турчинът.

От Щутгарт Гунана пристигнал в Хасково, за да претовари хероина. Стоката трябвало да бъде прехвърлена в автобус или влак, защото турчинът нямал шофьорска книжка. 

Делото в Апелативен съд – Пловдив е насрочено за 23 юни.