Спира ли Боряна Калейн да се състезава?

Преди Игрите не бях сочена като медалистка, обясни вицешампионката

Париж 2024
10:29 - 13 Август 2024
3716
Спира ли Боряна Калейн да се състезава?

Тържественото посрещане на отбора ни по художествена гимнастика на летище "София" при завръщането му от Париж роди две новини. Едната е, че треньорът на ансамбъла Весела Димитрова остава на поста си до игрите в Лос Анджелис 2028, а другата е, че Боряна Калейн има колебания и все още не е решила дали да продължи да се състезава.

Весела Димитрова

„Сега не е моментът да взимам каквито и да е било решения за кариерата си. Искам да празнувам с близките си хора, да се радвам на успеха, пък след това като си почина ще взема решението. Това е до лично усещане на човека", заяви 23-годишната вицешампионка, която изкара два непрекъснати олимпийски цикъла, като през последния имаше и тежък психологически срив, който доведе до отсъствието ѝ от някои от големите турнири.

„Все още ми е много трудно да осъзная какво точно постигнах на олимпийските игри. България има своя медал в художествената гимнастика и в целия отбор сме безкрайно щастливи. Начинът, по който се представих беше невероятен. Аз се надскочих стократно спрямо това, което показвах през цялата година. Това ме прави още по-щастлива - каза още Калейн. - Промених настройката си към състезанията през последните три години. Поне работих в тази посока. Това, което променихме като методика на тренировката беше, че започнахме да правим моделирани тренировки, в които беше състезанието - четвъртък и петък, в същите часове. Така се доближихме максимално много до това, което ще се случи и на състезанието и определено беше един много голям плюс за мен."

Калейн заяви, че наистина тя не е била сочена като медалистка преди състезанието, но това не й е повлияло в Париж:

"Определено вниманието и очакванията за медал не бяха насочени към мен при заминаването, но това не ми повлия по никакъв начин - негативен или позитивен. Бях наясно със своите възможности и при една ясна, безгрешна и стабилна игра, влизам в борбата за медалите. Гледах до края да се фокусирам върху моето представяне. Да благодаря на моя треньор Мариана Памукова ще е малко. Това е човекът, който всъщност ме отгледа в залата и благодарение на когото съм това, което съм днес. Много я обичам", каза Боряна, предаде БТА.