Спиш в затвор за 45 евро на нощ

Актуални новини
16:58 - 06 Ноември 2019
5208
Спиш в затвор за 45 евро на нощ

Исторически затвор в северозападния германски град Фюрстенау отново отвори врати, този път като хотел, в окйто цената на нощувка е 45 евро, съобщава „Фокус” като цитира регионалният вестник Die Kreistzeitung.

Броят на желаещите да спят зад решетки и в затворнически униформи е огромен, а между тях има дори и току-що венчани брачни двойки.

„Леглата в килиите са с размери 90 на 200 см и предлагат високо ниво на комфорт”, уверява Вернер Прайс, председател на Археологическото общество в града, което е помогнало за реновирането на бившия затвор.

При регистрация на рецепцията посетителите получават гащеризони на черно-бели райета, за да бъде преживяването им възможно най-автентично. Въпреки че не са задължително облекло, мнозина гости ги слагат.

Затворът в градчето, разположено близо до Хамбург, е построен през 1720 г. Някога в него са изтърпявали наказанията си множество осъдени за различни престъпления.

„Шест килии са превърнати в стаи за гости, а другите две са оставени в първоначалното си състояние, както беше преди, като специфична туристическа атракция”, обяснява Прайс. Цената за нощувка е 45 евро, но ако решите да останете по-дълго, спада до 37 евро на вечер.

Хотелът във Фюрстенау не е единствен по рода си. Подобни има във Великобритания, Швеция, Турция, САЩ, Австралия, Нидерландия и Словения.