Спор за името на детска градина запали словесна война между ГЕРБ и БСП

Шефът на столичните социалисти Калоян Паргов бе сравнен с Георги Димитров

Политика
19:04 - 14 Октомври 2021
1125
Спор за името на детска градина запали словесна война между ГЕРБ и БСП

Пореден рунд от отколешната борба между комунисти и антикомунисти и фашисти и антифашисти в България се разигра на територията на Столичния общински съвет на сесията днес.

В словесната битка седесарят от ГЕРБ Борислав Бориславов атакува лидера на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов с познатите "десни" опорки и в беса си дори го сравни с легендарния комунистически ръководител Георги Димитров, пише "19 минути". 

Повод за сблъсъка стана опитът да се преименува Детска градина №1 в район "Възраждане" от "Мара Петлякова" на "Червената шапчица" - тема, по която Lupa.bg ви информира от седмици. 

Мара Петлякова е героиня от антифашистката съпротива по време на Втората световна война. Логично общинските съветници от "БСП за България" се възпротивиха на тази промяна точно на старта на предизборната кампания за вота "2 в 1" на 14-ти ноември за президент и парламент.

В началото на сесията Калоян Паргов дори прочете позиция на групата на БСП в СОС, в която цитира Резолюция на Европейския парламент от 25 октомври 2018 година относно нарастването на неофашисткото насилие на Стария континент. В нея ЕС насърчава държавите членки да поощряват чрез официалната култура опознаването на общата ни история, включително зверствата през Втората световна война, като например Холокоста, и системната дехуманизация на жертвите в течение на редица години.