Справедливост: Оставиха в ареста близнаците, закопали Митко от Цалапица

Делото на братята Динкови няма да протече по съкратената процедура

Актуални новини
14:54 - 26 Март 2024
1898
Справедливост: Оставиха в ареста близнаците, закопали Митко от Цалапица

Новият съдия Спасимир Здравчев, който пое делото за убийството на Митко от Цалапица, отказа на близнаците Борислав и Валентин Динкови процесът да протече по съкратеното съдебно следствие.

 За да не бъде обоснована присъдата на предположения, е необходимо делото да тръгне по общия ред", категоричен беше Здравчев.

Убийството на Димитър Малинов стана на 20 юли м.г. Според прокуратурата Динкови са помогнали на сочения за убиец Рангел Бизюрев да зарови трупа на загиналия и да се укрие.

При довеждането на близнаците в залата коридорът на съдебната палата избухна от викове "Убийци". Десетки близки и приятели на Митко за пореден път дойдоха, за да наблюдават процеса. По-рано днес част от тях бяха пред сградата на прокуратурата, за да протестират.

В залата прокурорът Димитър Костов настоя Районният съд да разпита Рангел Бизюрев. Адвокатката на близнаците Светлана Званчева определи искането като незаконосъобразно. Въпреки това съдия Здравчев отсече, че е необходимо да чуе сочения за убиец. Той отказа и да пусне братята Динкови на свобода, каквото искане направи адвокатката им.

Решението му беше посрещнато от бурни викове "Браво!", а на излизане хората от Цалапица изпратиха близнаците с "Гробари".

"Нито моите клиенти, нито аз имаме против да бъде разпитан Рангел Бизюрев в качеството на свидетел", заяви адвокатката на близнаците Светлана Званчева след делото. Според нея не е правилен отказът Динкови да бъдат пуснати от ареста. "Както чухте, с оглед обществения натиск, съдът потвърди мерките им за неотклонение. Което е недопустимо и ще обжалвам", отсече тя.