Справедливост: Връщат в ареста касапина на Дебора

Георги Георгиев бе с мярка "домашен арест"

Общество
15:25 - 01 Октомври 2024
2479
Справедливост: Връщат в ареста касапина на Дебора

Пловдивският окръжен съд за пореден път отмени определение на Районния, с което подсъдимият по делото на Дебора Михайлова Георги Георгиев беше пуснат под домашен арест.

На 12 септември първата инстанция уважи искането на защитата за промяна на мярката на касапина. Прокуратурата обаче е протестирала определението и то е било отменено. В хода на съдебното заседание по делото срещу Георгиев магистратите го пуснаха под домашен арест, но в последствие Окръжния съд посече мъжа.  

Съдебният състав този път счете, че с оглед данните за личностните нагласи на подсъдимия и твърденията на обвинението относно механизма на деянията, към този момент опасността от извършване на престъпление все още е висока, като тя не би била ограничена в достатъчна степен при по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Окръжния съд е окончателно.

Случаят с Дебора Михайлова стана известен през юни миналата година, когато стана ясно, че на момичето са направени 400 шева, защото е било нарязано с макетен нож. Георги Георгиев се сдоби с три обвинения - за закани за убийство, за принуда и за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда.