Спря железопътният транспорт в Северна Македония

Балкани
13:37 - 01 Ноември 2021
2042
Спря железопътният транспорт в Северна Македония

Стачка на машинистите в „МЗ Транспорт АСД Скопие“ заради неизплатена втора част от септемврийската заплата доведе до пълно прекъсване на товарния и пътническия железопътен трафик в Северна Македония, съобщава Македонската информационна агенция (МИА).

Представителят на машинистите Душко Чакъровски поясни пред агенцията, че още в събота след 15:00 часа товарният трафик е бил намален с 90 процента, а тази сутрин от 7:00 часа е прекъснат напълно и пътническият трафик, допълва агенция Фокус. Според разписанието първият от пътническите влакове, които не са тръгнали по разписание, е бил по маршрута Скопие-Велес.

„Бойкотът ще продължи до изпълнение на заложеното искане за изплащане на втората част от септемврийската заплата“, категоричен бе Чакъровски.

Железопътният пътнически и товарен трафик беше прекъснат в началото на август поради неизплатена втора заплата за юни. След удовлетворяване на искането представителите на машинистите спряха стачката, но обявиха повторни блокади, ако задължението за изплащане на заплатата не бъде изпълнено най-късно до 25-о число на месеца.