Спряха автобусите от Северозапада до София

У нас
12:17 - 25 Март 2020
1146
Спряха автобусите от Северозапада до София

Заради извънредното положение и въведените мерки за превенция на разпространението на коронавируса спряха автобусите до София и почти всички линии от областните центрове към останалите населени места в Северозапада.

Това съобщи председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи Петър Захариев, цитиран от БНР.

"Спрени са навсякъде автобусните линии или почти навсякъде поради създалата се обстановка. Спрени са от републиканска транспортна схема, от областната, общинската. Господин Алексиев не зная дали е спрял всичко, но "Карат-С" е спрял автобусите, от Лом, от Монтана, от Враца са спрени автобусите до София. Докато се промени ситуацията в държавата. Никой от превозвачите не иска да бъде това тотално спиране на автобусите, защото за нас това е предверие към фалити. Имаме персонал, който бездейства, някои са пуснати в отпуска, имаме текущи разходи“.

На контролните пропускателни пунктове на областните градове се правят задължителни проверки и се пропускат хората с обоснована причина. Тези хора са единици и те не пътуват с автобуси. При създалата се обстановка няма пътници за автобусите, допълни Петър Захариев.