Спряха изграждането на 4 мостови съоръжения по "Хемус"

Икономика
22:15 - 17 Юни 2021
4414
Спряха изграждането на 4 мостови съоръжения по "Хемус"

Агенция „Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участъка отпътен възел „Дерманци“ до пътен възел „Каленик“ от автомагистрала „Хемус“, на територията на област Ловеч, за които е установено, че се работи без технически проект.

При направена проверка е констатирано, че на 26 май 2021 г. на Експертен технико-икономически съвет в АПИ представеният от изпълнителя проект е отхвърлен и е изискано изработването на нов проект. Въпреки това работата по изграждането на 4-те мостови съоръжения е продължила без технически проект, което е в категорично противоречие с нормативната уредба и строителните практики.

От АПИ уточниха, че изграждането на четирите мостови съоръжения ще продължи след около два месеца, след като бъдат изготвени техническите проекти за тях.

Най-голямото от тях е с дължина около 1000 м.

От АПИ допълниха, че продължаваработата на останалите съоръжения и по трасето на участъка с дължина малко над 19 км натериторията на област Ловеч. В отсечката са предвидени два пътни възела - п. в. „Угърчин“ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „Каленик“ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих.