Спряха мач от Лига Европа в Румъния заради ударен съдия

Университатя (Крайова) отстрани Хонвед (Унгария) след дузпи

Спорт
11:56 - 02 Август 2019
1579
Спряха мач от Лига Европа в Румъния заради ударен съдия

Северноирландският рефер Арнолд Хънтър пострада, след като ударен от хвърлен предмет от публиката по време на двубой от втория квалификационен кръг в Лига Европа в Румъния.

Главният съдия получи медицинска помощ на терена, но не успя да довърши оставащите няколко минути на срещата между Университатя (Крайова) и Хонвед (Унгария).. Сигнална ракета, хвърлена от трибуните, падна в близост до Хънтър, преди той да бъде ударен от предмет, според информациите – запалка.

Инцидентите станаха след меле между играчите на двата отбора. Линейка пристигна незабавно на терена, за да помогне на пострадалия арбитър. Двубоят бе прекратен за повече от 30 минути преди заключителната част от равенството 0:0.

Четвъртият съдия завърши мача, а румънският състав стигна до успеха след 3:1 при изпълнението на дузпи. Сайтът на унгарците определи сцените като „неприемливи“ и „скандални“, като добави, че двубоят в трябвало да бъде спрян и доигран в друг ден. УЕФА ще изчака за съдийския доклад след края на срещата, преди да вземе окончателно решение.