Спряха порното във ВМА, а хубавата храна все още е мираж

Ексклузивно
14:20 - 30 Април 2019 (обновена)
10129
Спряха порното във ВМА, а хубавата храна все още е мираж

Тежки празници преживяха пациентите на Военномедицинска академия в София (ВМА). Около Великден, докато едни пациенти си мислеха за яйца и козунаци, други останаха без едни от най-големите развлечения в днешно време - телевизия и интернет, докладваха очевидци пред Lupa.bg.

Онези, които нямаха възможност да излязат и поне за няколко дни да преспят вкъщи, преживяха малък ад в болничното заведение.

Голяма част от персонала на ВМА не раздава свободно паролите за Wi-Fi (безжичен интернет) и повечето от болните трябваше да ползват своите мобилни данни от телефонните си апарати.

Други, които бяха в малко по-скъпи и уютни стаи, и са заплатили своя престой, останаха разочаровани, тъй като каналите за възрастни бяха ограничени. А не трябваше да е така.

"Казаха ми, че има всички канали и пълен достъп до тях. На мен ми трябва футбол и порно, аз новини и други безумия не гледам - сподели разярен пациент, заплатил си престой във ВИП стая. - За съжаление нещата не са така, както ми ги представяха. Хубавото е, че до седмица ще съм излекуван и се прибирам у нас".

Някои от пациентите, които си заплащаха услугата почасово - 4 лева за телевизия и радио, също останаха неприятно изненадани в ограничението на каналите, даващи малко утеха на затворените в различните клиники във ВМА.

На всичкото отгоре в почивните дни всички кафенета и лафки на територията на самата болница бяха затворени и ако човек пожелае да си купи нещо, то няма в близост откъде.

"Много е тъпо, защото са празници и не на всички могат да дойдат на свиждане. Няма откъде един сладолед или вода да си купиш, а какво остава за хубава храна. Тук, в болницата, въпреки че се води едно от елитните в София, храната е отврат, пълна помия и почти никой не я яде. Изхвърлят се със стотици килограми на ден, а една част от продуктите си ги взимат за вкъщи самите служители", сподели пациент на ВМА.

От доста време един от най-големите проблеми на ВМА, а и не само на тази болница, е храната. Блудкави ястия, малки порции, повечето от които не стават и за животни, се сервират на болните.

"Да бяхме прасета, щях да го разбера. Но ние сме нормални хора и се предполага, че трябва да ядем нормална храна. Не е кой знае какво. Само толкова ли покрива Здравната каса? Колко се заплаща за храноден? То толкова се заплаща, колкото и в училище с безплатните закуски, където на децата ни се дават мухлясали сандвичи и развалени млека", изрази своето негодувание 29-годишна дама от сърдечносъдова хирургия.