Сръбският премиер Ана Бърнабич стана татко

Партньорката й Милица Джурджич роди син Игор

Любопитно
17:38 - 21 Февруари 2019
10718
Сръбският премиер Ана Бърнабич стана татко

Партньорката на сръбския премиер Ана Бърнабич – Милица Джурджич, роди момченце, съобщиха медиите в западната ни съседка. Световните агенции отбелязват, че това е значимо събитие в страна, която правно не признава еднополовите бракове или партньорства.

Бебето, което проплака на 20 февруари, е кръстено Игор. „Раждането е преминало добре, като майката и бебето са в добро здравословно състояние”, добавиха от кабинета.

„Ана Барнабич е една от първите премиери, чиито партньори са родили, докато са заемели поста, а това е първи случай в света за еднополови двойки”, се посочва в съобщение от кабинета ѝ.

Ана Бърнабич (43 г.) стана през юни 2017 г. една от първите ръководители на правителства, които открито обявиха своята хомосексуална ориентация.

Тя обаче не бе гласовит поддръжник на каузи, защитавани от общността на лесбийки и гейове в Сърбия, където хомофобията е широко разпространена, отбелязва АФП. Бърнабич получава образованието си в САЩ и Великобритания и е специалист по бизнес и маркетинг. Нейната партньорка е лекарка.