Срам! Без сирени в Сандански !

В София, Русе, Пещера и други градове хората масово не отдават почит и не стоят мирно в 12:00 часа

Новини
12:35 - 02 Юни 2019
3136
Срам! Без сирени в Сандански!

Понякога е трудно да се обяснят някои неща или поведение на хората, на нас, българите. На 2 юни, когато в 12:00 часа завият сирените и трябва да застане мирно и със сведени глави да почетем Деня на Ботев и загиналите за свободата на България, някои от нас не го правят. 

Тъжно и срамно е, когато видиш големи хора да вървят и да пушат, да не спрат автомобилите си и да излязат от тях. А става дума за 2-3 минути. 

И искаме да помним историята и да възпитава в децата си. Явно само искаме. Защото се оказа, че в някои градове нямаше дори пуснати сирени! Такъв е примерът със Сандански, за което алармираха читатели на Lupa.bg

"Е, как може такава подигравка с българския народ и с падналите в бой за нашата свобода! Няма сирена и в Сандански. Браво, бе, управници!", сподели Милка Бакалова. 

Оказа се, че Сандански не е изолиран случай. 

"Тук имаше, но на барчето, в което пия кафе с един приятел, стояхме само двамата прави, а останалите близо 50 човека, си хапваха и си пийваха. Срамна работа", коментира Калоян Колев от Русе. 

"При нас като има, та какво!? 12:00 часа. Сирената вие. Деца, които търчат нагоре-надолу, крещят по детските площадки и родители, които нито за миг не се опитаха да ги спрат, да обяснят защо. Защо ли и да обясняват, нали си пият кафето и чоплят семки?!

Колите си минават, нито една не спря, човек си кара колело-не спря! 1-2 минути, толкова се искаше да застинем, но иначе всички днес са патриоти, по стените на всички портрети на Ботев.

Нямам думи, не стигат... При нас всичко е показност, меркантилност и огромно неуважение към всичко и към всички!", сподели позицията си жителката от Пещера Златка Цвеева.