СРАМ: Герджиков гордо позира до Христо Терзийски

Политика
16:00 - 29 Октомври 2021
6393
СРАМ: Герджиков гордо позира до Христо Терзийски

Снимка на кандидат-президента, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков, застанал рамо до рамо с екс МВР шефа Христо Терзийски, обиколи мрежата и предизвика вълна от бурни негативни реакции. 

Терзийски бе депутат в предишните 2 състава на НС и отново е кандидат, а в разгара на протестите срещу кабинета на Бойко Борисов бе главен секретар и за "награда" за боя върху демонстранти бе повишен в пост "министър". 

Журналистът от "Бивол" Димитър Стоянов коментира по повод срамния фотос: 

"Една снимка струва повече от хиляди думи. Аз никога не бих се снима с Христо Терзийски, освен ако не го интервюирам. А последното едва ли би протекло гладко. Когато кандидат за президент се снима с милиционер, който има репутация на представител на мафията, то той дори не заслужава да бъде обсъждан!". 

Терзийски и другия бивш МВР шеф Младен Маринов излязоха с обща позиция след публикуването на шокиращите кадри от боя върху протестиращите под пилоните на "Дондуков" 1 миналата година - че вътрешно разследване имало и че не бивало записите от камерите да се ползват за политически интереси и подбуди. 

Самият Терзийски пък се оправда, че 3 дни, след като бил назначен за министър разпоредил вътрешна проверка и е издирил виновниците. В нощта на млатенето и снимането на полуголо момиче сред демонстрантите лично от полицаи с техните мобилни телефони той бе главсек на МВР. 

След публикуването на кадрите от ДБ поискаха разследване срещу двамата гербери.