СРАМ: Служебният кабинет пробва да узакони 40-годишното грозилище, гласено за детска болница

Здраве
19:24 - 22 Юни 2021
6824
СРАМ: Служебният кабинет пробва да узакони 40-годишното грозилище, гласено за детска болница

Срамни указания как да бъде узаконен 40-годишният строеж, уж предвиден за изграждането на Национална детска болница, са били получени в здравното министерство на д-р Стойчо Кацаров от служебната му колежка по регионалното развитие Виолета Комитова, алармираха притеснени родители.

Те организират спонтанен протест пред сградата на Министерския съвет в сряда, от 09,00 часа, за да спрат поредния опит грозното здание без никаква мисъл за болница да бъде превърнато в поредното отвратително място за лечение на малчугани.

"За пореден път се подиграват с исканията за истинска детска болница. Регионалното министерство е дало насоки на здравното, как 40-годишният незаконен в момента строеж да бъде узаконен. Те искат от МЗ да внесат поредното предложение за изменение на подробния устройствен план, за да съответства както на конкретните инвестиционни намерения, така и на параметрите на застрояването, за да може предвиденият за събаряне 40 годишен строеж да стане законен", обясняват организаторите на протеста. И питат: 

Колко хиляди подписа са нужни за да се осъзнаят нашите управляващи, че тази руина няма как да бъде детска болница?

Колко закона трябва да изменят, за да запазят свещения договор с ГБС? Защо подменяте гражданския глас с този на Български пациентски форум?

Колко години ще ви трябват за да натъкмите тази съборетина да става за нещо?

Това ли заслужават децата?

85 000 българи настояват за истинска НОВА детска болница. Не можем да останем безгласни срещу поредната гавра на институциите.

Елате пред МС на спешна протестна акция утре! - 23.06.2021г в 9ч. See Less