Среден пръст от Принца на мрака: Обичам ви, момчета!

Няма да има ш***н дълъг монолог, благодаря ви!, заяви Ози Озбърн при повторното му приемане в "Залата на славата"

Новини
15:24 - 21 Октомври 2024
1668
Среден пръст от Принца на мрака: Обичам ви, момчета!

За втори път в своята бляскава кариера легендарният Ози Озбърн беше приет в "Залата на славата на рокендрола". Голямо признание за един още по-голям творец, оставил трайна следа в редица поколения, харесващи великата музика. За първи път той беше удостоен с това признание през далечната вече 2006-а.

Първото му въвеждане в "залата на славата" беше като член на Black Sabbath, въпреки че напуска групата през 1979-а заради прекомерна употреба на наркотици, а сега това беше за него самия като соло изпълнител.

Той остана верен на стила си, на визията си и седнал върху трон - какъвто се полага на Принца на мрака, сподели кратка и съдържателна реч.

"Обичам ви, момчета! Е, ето ни тук. Знаеш какво не мога да повярвам - че съм тук. Нека премахна благодарностите, защото няма да ви отегчавам с дълъг, провлачен шибан монолог. Бих искал да благодаря на всеки, който гласува да попадна в "Залата на славата на рокендрола" за соловата ми работа. Голямо благодаря. Благодаря от все сърце! Благодаря, благодаря, благодаря ви!", сподели видимо развълнуван 74-годишният певец, който на 3 декември има рожден ден.

Така, с вече две признания роденият във Великобритания рокер се превръща в 26-ият музикален изпълнител, който влиза в "Залата на славата" повече от един път, като се присъединява към икони като Джон Ленън, Нийл Йънг, Стиви Никс и Пол Саймън.

През ноември 2023-а година той заяви: "В най-добрия случай ми остават 10 години".

През последните пет години той се оттегли от сцената, тъй като претърпя няколко операции на гръбначния стълб, докато се бори с болестта на Паркинсон. Неведнъж Ози споделя в интервюта, че заболяването му пречи, но благодарение на жена си Шарън се старае да поддържа здравословен начин на живот.

Той беше въведен в "Залата на славата" в Кливланд и изпратен с почести от редица големи имена, вдигнали среден пръст за общата им снимка, сред които бяха Стив Стивънс - китарист и съавтор на всички големи хитове на Били Айдъл, самият Били Айдъл, Чад Смит от Ред Хот Чили Пепърс, вокалът на Туул Мейнард Джеймс Кийнън.

Други фигури, които застанаха редом до Принца на мрака бяха продуцентът на последните му соло албуми Андрю Уот, който продуцира и последната тава на Ролинг Стоунс, Волфи Ван Хален - сина на легендарния Еди ван Хален, Адам Уейкмън - пианистът на Ози и автор на няколко албума Jazz Sabbath, Роб Трихильо от Metallica.

Докато Ози Озбърн седеше на трона на сцената, някои от тези имена изпълниха три негови соло класики - Мейнард с "Crazy Train", Били Айдъл пресъздаде "No More Tears", а кънтри звездата Джели Рол изпя магическото "Mama, I`m Coming Home".