Среднощна акция в Слънчев бряг: Арестуваха 9 чужденци за пласиране на дрога

Задържаните мъже работили в различни заведения като викачи

Топ
11:30 - 01 Юли 2022
2909
Среднощна акция в Слънчев бряг: Арестуваха 9 чужденци за пласиране на дрога

Минимум 9 чужденци, които работят като викачи пред заведенията в Слънчев бряг, са арестувани снощи при специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението.

В задържаните са открити над 300 грама хапчета екстази и марихуана.

Акцията е реализирана малко след 23 часа в района на бар „Мексо” и „Палм бийч”. По информация на Флагман.бг част от заподозрените се опитали да избягат, но са заловени светкавично от полицейските служители.

Предполага се, че става въпрос за организирана престъпна група, тъй като са действали в съглашателство и изключително координирано.

Доказателствата срещу тях са доста сериозни. Документирани са и няколко случая на продажба на наркотици, а още тази вечер показания срещу дилърите са дали клиенти, които са закупили наркотици.

Припомняме, че от известно време в най-големия български курорт Слънчев бряг зачестяват случаите за наркодилъри да се използват т.нар. "викачи". Това обикновено са англоговорящи чужденци, които уж приканват клиентите да посетят баровете, а всъщност извършват широк спектър от услуги - наркоразпространение на всякакъв тип дрога, сводничество и други незаконни забавления. Днешната превантивна акция в началото на сезона, цели да прекрати практиката в зародиш.