Срещу вируса: Рецептата на шеф Андре Токев за джинджифилов чай

Общество
23:10 - 29 Март 2020
24699
Срещу вируса: Рецептата на шеф Андре Токев за джинджифилов чай

Джинджифилът от столетия е известен като мощен имуностимулант и затова често се използва в борбата срещу различни болести. Преди дни известният готвач шеф Андре Токев предостави на българите своя рецепта за джинджифилов чай.

"Ето и една любима рецепта, която гарантирано укрепва и стимулира организма: 1 литър вода, 2 супени лъжици настърган или ситно нарязан джинджифил, 1 чаена равна лъжица куркума, 1 лимон. Кипваме водата с джинджифила за 5 минути. Махаме от котлона и добавяме лъжица куркума, оставяме да изстине до 45-50 градуса. Добавяме сок от един лимон. Вашият джинджифилов чай е готов за пиене!", обясни кулинарният гуру.

Явно неслучайно джинджифилът се оказа един от най-търсените продукти у нас в разгара на епидемията, като на места килото удари 17 лева.

Снимка: Агнес Методиева

Новият вирус не понася джинджифила. Този вирус се лекува лесно с отвара от джинджифил и куркума. Ако пиете лека отвара от малки парченца от корен на куркума или джинджифил с мед, никога няма да се разболеете. Това пък твърди руският медик Олег Торсунов, кандидат за медицинските науки и автор на уникални оздравителни методи. През последните дни той изнесе серия от лекции във връзка с коронавируса.

Вирусът, който сe разпространява по света, наистина е опасен. Опасността е в това, че той ограничава възможността на организма да се съпротивлява на бактериалната бронхопневмония, заяви Торсунов. "Самият вирус не убива човека, убиват го бактериите, които се размножават в организма след заразата. При това тези бактерии могат да се размножават много бързо.
Например, сяда човек в самолета, заразен е преди 7 дни, инфекцията е преминала в бактериалния си период. За три часа полет той може да получи оток на белите дробове", коментира д-р Торсунов.

Олег Торсунов

„Аз пътувам в самолетите без маска, тъй като винаги нося в себе си джинджифил. Имам добра новина за вас. Този вирус се лекува лесно с отвара от джинджифил и куркума. Ако пиете лека отвара от малки парченца от корен на куркума или джинджифил с мед, никога няма да се разболеете. Сега организаторите на тази лекция ще минат по редовете и ще ви раздадат джинджифил", каза той по време на своя лекция. 

От залата се чува възглас: „Много е люто!“. Отговорът на Торсунов е: „По-добре люто, отколкото да умрете!“

Дълги години лекувам вирусни инфекции с един съвсем недълъг списък от продукти: джинджифил, куркума, борови клончета, клончета от пихта (Сибирска ела), жълта горчица, бял пипер, обяснява Олег Торсунов.