Сринаха Корнелия Нинова : Скок в доверието към БСП, ако я няма

Политика
13:34 - 12 Август 2024
3614
Сринаха Корнелия Нинова: Скок в доверието към БСП, ако я няма

Президентът напомни, че той има последната дума и номинацията показва, че не се е отказал от това да изпълнява конституционните си функции. Така политологът Слави Василев коментира пред БНТ реденето на новото служебно правителство и избора на Румен Радев следващ нов служебен премиер да е Горица Грънчарова-Кожарева.

"Консултациите при президента са в синхрон с промените в Конституцията. Държавата върви в това русло", продължи той.

Василев припомни, че преди да бъде сформиран кабинетът на Димитър Главчев, Горица Грънчарова-Кожарева е отказала да стане служебен премиер. "Може би политическата конюктура, след падането на сглобката, се е променила", коментира той и какви са възможните й мотиви сега тя да приеме номинацията.

"Кандидатурата на Главчев не беше добра откъм неговата отдалеченост", обобщи Слави Василев.

За гражданите беше унизително да имат такъв първи човек в държавата, който управлява вътрешната и външната политика с "Ами положението е такова, ще дойда", отчете политологът.

"Правителство сега трябва да се създаде. Сглобка 2 ми се струва удачно определение“, прогнозира Слави Василев какви ще са ходовете на новата власт след поредните предсрочни избори. 

"Отсъствието на Корнелия Нинова ще повиши доверието в БСП. Това обединение вляво и помирението с президента", може да бъде началото за новото ляво, завърши той.