Стадион „Васил Левски" с ВАР в началото на 2020 г.

Системата трябва да бъде инсталирана за баража на България срещу Унгария на 26 март

Спорт
16:10 - 06 Декември 2019
4122
Стадион „Васил Левски" с ВАР в началото на 2020 г.

УЕФА официално потвърди, че технологията ВАР ще бъде използвана по време на плейофите за Евро 2020.

Това означава, че системата трябва да бъде инсталирана на националния стадион "Васил Левски" за баража на България срещу Унгария. Двубоят е на 26 март следващата година, а в БФС са уведомени да се готвят за нововъведението.

По време на европейските квалификации нямаше ВАР, но след среща в Нион от УЕФА явно са решили генерално да гласуват доверие на системата. Европейската футболна централа постанови, че технологията трябва да бъде използвана и по време на квалификациите за следващото световно първенство. Това обаче е необходимо да бъде потвърдено и от ФИФА.

На 26 март лъвовете посрещат Унгария, а при успех отново в София ще мерят сили за място на финалите с победителя от двойката Исландия - Румъния.

ВАР обаче може да има в България и преди мача срещу Унгария. Това ще се случи, ако Лудогорец успее да се класира за елиминациите в Лига Европа. Орлите ще достигнат фазата с победа над Ференцварош в последния си двубой от група Н на Лига Европа - на 12 декември в Разград. Ако родният шампион стори това, то на 20 или 27 февруари системата ВАР ще дебютира у нас на "Лудогорец Арена".