Стайко Стайков вилнял в ресторант преди ареста

И дъщерята на убит висаджия се возила в бронираната кола на зрелищно закопчания милионерски наследник

Новини
09:00 - 06 Декември 2019
13177
Стайко Стайков вилнял в ресторант преди ареста

Милионерският наследник Стайко Стайков е вилнял с охраната си в тузарски ресторант в софийския квартал „Лозенец” в сряда следобед, малко преди да бъде зрелищно арестуван от ченгета от Четвърто РПУ заради арогантно поведение и опит да осуети полицейска проверка. Снощи Lupa.bg единствен публикува видео от задържането на сина на алкохолния бос Миню Стайков, състояло се на бул. „Черни връх”.

Според наш надежден източник, преди полицаите да спрат за проверка бронираното „Ауди” на Стайков-джуниър и ескортиращия го джип с въоръжени охранители, ченгетата са получили сигнал от свой цивилен колега за възникнал конфликт в баровски ресторант до хотел „Маринела”.

„Стайко Стайков е опитал да влезе в ресторант с въоръжените си бодигардове и след като му е било направена забележка от собственика, се е стигнало до размяна на реплики и отправени заплахи. Ресторантьорът обаче отказа да подаде жалба”, разкрива запознат с предисторията на екшъна.

Както вече стана известно, Стайко Стайков бе арестуван, тъй като отказал да си предостави документите за проверка и нагло казал на полицаите, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в бронираното возило сред въоръжени гардове. Наследникът на алкохолния император позвънил и на тел. 112, за да съобщи, че го отвличат.

Мартина, дъщерята на убития през 2003 г. бос от ВИС-2 Румен Маринов - Нарциса, е станала свидетел на задържането на Стайко

В лимузината до Стайко Стайков по време на ареста му се е возила и Мартина, дъщерята на разстреляния през 2003 г. висаджийски бос Румен Маринов – Нарциса. 20-годишното момиче е гадже със Стайко от около месец. Мартина не е била арестувана заедно с възлюбения си.

Заради екшъна с ченгета от Четвърто РПУ, Стайко Стайков рискува нови две обвинения, които даже могат да го върнат за постоянно в ареста. Той е сред обвиняемите за данъчни престъпления, контрабанда и производство на нелегални цигари и участие в организирана престъпна група, ръководена от баща му Миню Стайков. За разлика от татко си обаче, Стайков – младши отърва килията, след като в началото на 2019 г. бе пуснат на свобода под гаранция.