Стъки щурмува парламента

Мъжът на Юлияна Дончева натиска Вежди и ГЕРБ за хартиената коалиция

Политика
12:56 - 26 Октомври 2022
4464
Стъки щурмува парламента

ММА-боецът Станислав Недков - Стъки се кани да щурмува парламента заедно с останалите членове на КПД. Коефициентът на полезно действие на Консервативно-патриотичното движение, създадено от него, стигна до 111 хиляди българи, подписали се "за" връщането на хартиените бюлетини. А за целта от сдружението утре се канят да се срещнат с шефа на НС Вежди Рашидов и представители на заявилите желание да сформират т.нар. хартиена коалиция. 

Ето какво пише Стъки: 

"Винаги съм бил последователен и упорит в постигането на целите и отстояването на позициите си, особено, когато те са свързани с общественополезна дейност.
Гражданският натиск, който ние, от “Консервативно-патриотично движение” (КПД) наложихме с подкрепената от 111 000 българи подписка срещу задължителното машинно гласуване и връщане на хартиената бюлетина е на път да даде резултат.
В новия парламент се оформя мнозинство, ЗА връщане на конституционното право на всеки българин да гласува по избор.

Огромно съмнение в честността на вота будят истеричните реакции на политици и журналисти, и страхът изписан на лицата им от това, че в бъдеще няма да се гласува само с машини. Огромна част от българският народ не вярва на задължителното машинно гласуване и затова близо повече от 60% от хората предпочетоха да не гласуват на последните избори. Само за година и половина избирателната активност падна с цели 741 376 гласа.

Видно е желанието на много от политиците да сведат вота единствено до участие на твърдите партийни ядра, но се радвам, че с общи усилия сме напът да ги принудим да чуят гласа на мнозинството.

Утре, четвъртък, заедно с Недялко Недялков и други членове на “Консервативно-патриотично движение КПД” ще отидем в Народното събрание, ще поискаме среща с председателя Вежди Рашидов и с председателите на парламентарни групи. По време на тези срещи ще настояваме за спешна промяна на Изборния кодекс, който да даде възможност на всеки на очертващите се в началото на февруари предсрочни избори да гласува по избор - който иска с хартия, който иска с машина.

Трябва да има справедливост и да бъдат спазвани Конституцията, законите и правата на българските граждани! Така, както политиците се кълнат в НС!".