Стан Вавринка изхвърли Медведев, Тийм за първи път на 1/4-финал в Австралия

Австриецът записа шест от шест възможни победи срещу Гаел Монфис

Спорт
13:47 - 27 Януари 2020
2007
Стан Вавринка изхвърли Медведев, Тийм за първи път на 1/4-финал в Австралия

Стан Вавринка изигра един от най-добрите си мачове и напомни за шампионското си представяне в Мелбърн преди 6 години. Швейцарецът отстрани Данийл Медведев след над четири часа и пет сета битка на "Род Лейвър Арина". Световният №15 надделя над финалиста от US Open 2019 след 6:2 2:6 4:6 7:6 6:2 и за пети път ще играе на 1/4-финал на Аустрелиън Оупън.

Двамата дадоха най-добро от себе си в страхотен мач на много високо ниво, изпълнен със спиращи дъха разигравания и първокачествен тенис.

До момента най-добрият руснак и втората ракета на Швейцария бяха изиграли два мача – на US Open миналата година и на Уимбълдън през 2017 Медведев се надделя в четири сета. Днес обаче всичко бе на страната на Стан и той ще се изправи на 1/4-финалите срещу Александър Зверев, който отстрани Андрей Рубльов след 3:0 сета.

Петият в световната ранглиста - Доминик Тийм, също се класира за 1/4-финалите в Австралия. Това бе негов първи пробив до този етап на надпреварата в Мелбърн.

Австриецът записа шестата си поредна победа над Гаел Монфис (6-0) без да се изправи пред нито една точка за пробив в целия мач.

На 1/4-финалите Тийм очаква победителя от двубоя Рафаел Надал - Ник Кирьос, които играят в момента.